Installatie flowmeter bij rioolgemaal

In opdracht van een waterschapklant heeft ASV-Services een Siemens flowmeter geïnstalleerd bij een rioolgemaal.

Installeren flowmeter bij Rioolgemaal

2023- jan.

Aanleiding
Na overleg met opdrachtgever WS Zuiderzeeland inzake een ultrasone clamp-on flowmeter met afwijkende debieten bij een rioolgemaal van het waterschap, heeft ASV-Services een opdracht aangenomen om een vaste debietmeter te installeren bij rioolgemaal 190 van een woonwijk.

Opdracht
ASV-Services ontving de opdracht van de de opdrachtgever nadat bij inspectie/ controle door ASV-Services de clamp on flowmeter geen goed testresultaat weer kon geven. ASV-Services heeft de opdrachtgever het advies gegeven om de situatie voor het meten van debiet aan te passen.
De clamp-on meter, die overigens goed functioneert, kon in de situatie van dit rioolgemaal niet goed geinstaleerd worden. Het zat te kort op bochten in de leidingen, waardoor de clamp-on flowmeter te veel werd ontregeld. Naar aanleiding van een onderzoek hebben wij de klant geadviseerd om een inline debietmeter te installeren.

Siemens flowmeter
In goed overleg met de waterschapklant hebben we een DN300 persleiding van het Rioolgemaal gebruikt voor de installatie van een Siemens Elektromagnetische flowmeter MAG 5100w. De sensor meetbuis, hebben we in de persleiding gemonteerd en de meetversterker in het gebouw van het rioolgemaal. Na inbedrijfname van de flowmeter kan de klant nu de debieten registeren zoals gewenst.