Levering en installatie bemonsteringssysteem

Installeren van een monsternamekast bij een slibdepot

 

 

Installatie bemonsteringssysteem

Recent hebben monteurs van ASV-Services een nieuwe monsternamekast geplaatst bij de grootste slibdepot van Nederland, de Slufter op de Maasvlakte Rotterdam. Het slibdepot staat onder beheer van Boskalis en zij hebben de eis van Rijkswaterstaat ontvangen om monsters van het af te voeren water te leveren. Het monsterafnamepunt is gemonteerd op de DN1000 persleiding die het af te voeren water van het slibdepot op de haven stort. De haven ligt circa 5 kilometer verderop.

Gezien de druk van 2 bar op de persleiding hebben wij in overleg met ons partner CRA een speciaal bemonsteringssysteem door producent MAXX in Duitsland laten ontwerpen. De nieuw ontworpen monsternamekast is in staat monsters tot 3 bar af te nemen en dus ideaal voor deze opdracht van Boskalis. De speciaal gebouwde monsternamekast voor het slibdepot is inmiddels geplaatst en geïnstalleerd. Ter bescherming van de monsternamekast hebben wij deze in een behuizing geplaatst die door Säbu Bauen uit Duitsland is aangeleverd. Säbu heeft een containerbouw aangeleverd waarin de Monsternamekast extra tegen weersomstandigheden, maar ook tegen de zilte lucht in deze omgeving wordt beschermd.

De roestvrij stalen monsternamekast is geïnstalleerd in de behuizing nabij de persleiding en het gebouw van beheerder Boskalis.