Tijdelijke beluchting RWZI

ASV-Services heeft voor een waterschap klant een tijdelijke beluchting geïnstalleerd bij een van haar RWZI’s.

 

Tijdelijke beluchting door ASV geengineerd

Een van de grotere Rioolwaterzuiveringen van Nederland wordt omgebouwd voor de toekomst (meer inwoners/ v.e. voor de stad nabij en haar omgeving, uitbreiding industrie, etc.).
Om het biologische zuiveringsproces van de RWZI te continueren heeft ASV-Services in opdracht van de klant een tijdelijke beluchting installatie geengineerd.

Opdracht van de klant om een betrouwbare tijdelijke beluchting te leveren en daarom heeft ASV de HV-TURBO KA22SV-GL225 compressor (400 kW) van de klant geïnstalleerd. De HV-TURBO centrifugaal compressor met glijlagers is zeer betrouwbaar en levert met gemak 18.000 Nm3/h bij >0,500 Bar.

Voor de inlaat en uitlaat zijn koppelingen aangelegd door ons team en aangesloten op het proces. Voor het filteren en demping is de huidige filter/demper unit van de HV-TURBO Compressor gebruikt.
Het lokaal controle paneel (LCP) is tevens in de container gebouwd. Klant ziet exact zelfde bediening van de compressor in hun besturingssysteem als een geïnstalleerde compressor in het oorspronkelijk Blowerhuis van de RWZI.

De gehele installatie is geplaatst en zal circa een jaar de RWZI voorzien van tijdelijk beluchting voor het biologisch zuiveringsproces tijdens de ombouw van de RWZI.

Grootste winst met deze voorziening is dat het desbetreffende waterschap zorgt voor duurzaamheid door eigen machines te gebruiken voor tijdelijke beluchting. Daarbij behoeft het waterschap tevens geen grote investering van huurmachines te plannen.

Volledige engineering is door ASV-Services uitgevoerd en goedgekeurd door het projecteam van RWZI. Hetzelfde projecteam is al jaren bijeen voor de ombouw van dezelfde RWZI. Zie onderstaande 3d schets van de tijdelijke beluchtingcompressor in een zee container.