Vervanging emotor bij industriele klant

eMotor vervangen van een HV-TURBO Compressor

 

 

Inleiding

Na inspectie van een HV-TURBO compressor in 2022 hebben we de klant geadviseerd om de emotor van de compressor te vervangen. De compressor staat echter niet op een gangbare locatie namelijk in een zeecontainer boven op het dak van de fabriek van de klant. 

Vervanging

Na het ontvangen van de opdracht van de klant word de emotor bij onze leverancier besteld. Na het inplannen bij de klant worden de voorbereidingen getroffen omdat de emotor middels een telescoop kraan bovenop het dak getild moet worden. Als het team van ASV-Services de oude emotor heeft gedemonteerd wordt deze door de kraan naar de begane grond getild. De nieuw motor wordt vervolgens door de kraan naar het dak getild waar het ASV team de nieuwe emotor kan installeren. Na installatie wordt de nieuwe emotor uitgelijnd en kan de compressor proef gedraaid.
In een paar zinnen wordt het werk eenvoudig vermeld, maar in werkelijkheid is het een flinke onderneming aangezien de container met compressor op een lastig te bereiken plek op het dak staat. Het ASV team moet een flink aantal trappen en obstakels nemen om bij de container te komen. Het gereedschap wat ze nodig zijn voor het vervangen van de emotor moet ook worden meegedragen naar het dak. Normaal gesproken is het vervangen van een emotor voor ons team een paar uurtjes werk, maar in dit geval kost het een hele dag. Het werk is volgens opdracht opgeleverd door het ASV team.

Ook bij deze opdracht vinden wij de veiligheid van onze medewerkers en externe medewerkers erg belangrijk en daarom voeren wij projecten en opdrachten veilig en zorgvuldig uit volgens aangegeven regelvoering. Al onze medewerkers hebben VCA vol.