Plaatsing HV-TURBO Compressor RWZI

Compressor bij waterschap klant geplaatst

 

 

Plaatsing HV-TURBO Compressor 

In opdracht van een waterschap klant in Oost Nederland heeft ASV-Services, in samenwerking met Burkels Hijstechniek, een HV-TURBO compressor vervangen. Tevens is een nieuwe e-motor geplaatst. De originele geplaatste HV-TURBO compressor bleek na 27 jaar aan vervanging toe. In goed overleg met het waterschap heeft ASV-Services BV een HV-TURBO compressor geplaatst die het waterschap nog tot haar beschikking had. Deze compressor is recenter en in zeer goede staat. 

 We hebben het waterschap geadviseerd om een nieuwe e-motor te plaatsen en dit advies heeft het waterschap overgenomen. Het lokaal besturing paneel is tevens vervangen, aangezien de oude niet aansloot op de modernere techniek van het nieuwere type compressor. ASV-Services heef de vervangende besturingskast custom- made afgeleverd en geïnstalleerd.

Tijdens de installatie hebben we een vaste partner Burkels hijstechniek ingehuurd die ons heeft ondersteund met hijswerkzaamheden om de compressor en de e-motor op de plek in het blowerhuis van de rioolwaterzuivering te plaatsen. Door gebruik van een mini-kraan met veel hefvermogen wordt het plaatsen van de compressor en e-motor wel veel makkelijker. Wij willen Hans wederom bedanken voor het ondersteunen van onze werkzaamheden. Totale levering en installatie is inmiddels uitgevoerd en de compressor is in bedrijf genomen.